Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Jul 2020

DE MAAN HELPT EEN HANDJE MEE

De hulp van de maan inroepen. Het klinkt als magie, maar is helemaal niet zo vreemd en ook niet zweverig. De maan heeft immers ook invloed op eb en vloed, op mens en dier en zo ook op planten en bomen. Telers en boeren roepen al sinds eeuwen de hulp van de maan in, bij het planten, zaaien, verzorgen en oogsten van hun kruiden en gewassen. Zo is een wassende maan, dat is een maan die steeds voller wordt, gunstig voor het zaaien en planten van gewassen waarvan je het deel dat boven de grond groeit wilt gebruiken. Het maanlicht helpt het zaad ontkiemen en bevordert de groei en bloei. De energie , het licht, van de maan trekt als het ware de plant in haar richting omhoog.

Voor ondergrondse delen, zoals wortelen, uien, gember, asperge en turmeric is planten bij een afnemende maan weer gunstig. Zo zijn er ook voor het besproeien met water en het oogsten aanbevelingen. Op internet kun je verschillende maankalenders vinden, bijv. voor tuinders, zeker ook interessant als je in eigen tuin aan de slag wilt.

Toepassing van deze kennis past voor mij in een duurzame en holistische visie. Ingredienten en producten worden met liefde omringd en in elke schakel wordt gestreefd naar optimale omstandigheden en methoden, zo worden olien koudgeperst of langzaam gedistilleerd, kruiden met zorg geplukt en geselecteerd en wordt schaarste in de gaten gehouden, o.a. door Cites.  We mogen immers geen roofbouw plegen op de natuur. Is er schaarste, dat kan bijvoorbeeld door bosbranden ontstaan, dan kan Cites  een (tijdelijk) verbod op handel instellen, zodat de plant zich kan herstellen en haar voortbestaan gewaarborgd is.

Met respect voor de natuur, zo werken de producenten van de producten die wij in ons assortiment hebben. MADE WITH LOVE!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »