OSHADHI ESSENTIELE OLIEN

OSHADHI NEDERLAND Ruim 500 verschillende 100% natuur zuivere essentiële olien verkrijgbaar

GESCHENK VAN PLANTEN

Planten zijn hoog complex, sommige soorten bevatten wel 500 verschillende biochemische stoffen. Deze bouwstenen zijn mede verantwoordelijk voor de samenstelling en werking van de specifieke plantenolie.

Elke plantenolie bezit zijn eigen geurprofiel  en werking. In de Aromatherapie worden deze o.a. ingezet om lichaam en geest te stimuleren.                                                                    


GEUR
Globaal zijn er 3 groepen van kopnoten te onderscheiden:
Topnoten
De geur ontwikkelt zich in het begin als een sterk aroma, vlakt dan verder af. Zij werkt stimulerend, concentratieverhogend, geestverruimend, verfrissend en postief.Voorbeelden: Bergamot, Eucalyptus, Pepermunt

Middennoten (Hartnoten)
De geur ontwikkelt zich langzaam en is sterk van karakter.
Zij werkt balancerend, harmoniserend en opent het hart.
Voorbeelden: Bloemen, geneeskrachtige kruiden: Teatree, Lavendel, Palmarosa, Ylang Ylang…

Basisnoten
De geur ontwikkelt zich verder en houdt lang aan.,
Zij werkt aardend, warm, stabiliserend.
Voorbeelden: kruidige, houtachtige, mosachtige geuren: Vetiver, Engelwortel

Houdbaarheid

De op het product vermelde uiterste gebruiksdatum garandeert dat de producent de kwaliteit van de etherische oliën in ieder geval tot de aangegeven datum garandeert. Dit betekent echter niet dat de oliën dan onbruikbaar of niet meer bruikbaar zijn. er zijn zelfs oliën die hun geurprofiel na verloop van tijd verbeteren. Als de etherische olie na korte of langere tijd na de datum is geoxideerd, d.w.z. niet meer de karakteristieke geur heeft en de componenten die erin zitten langzaam uiteenvallen onder invloed van licht en zuurstof, kun je de olie nog steeds gebruiken voor huishoudelijke reiniging. Om zo lang mogelijk van de oliën te kunnen genieten, is het belangrijk om ze na elk gebruik zorgvuldig te sluiten zodat de ingrediënten langzamer oxideren, bewaar ze op een temperatuurstabiele plek (idealiter 8-12 graden) en noteer de datum na eerste opening.

 

 
 
 
 

Essentiele olien:

  • zijn hoog geconcentreerd
  • hebben verschillende kleuren
  • hebben elk hun eigen geur
  • hebben verschillende consistenties van vloeibaar tot stroperig.
  • zijn vluchtig
  • zijn licht en warmtegevoelig
  • zijn lipophil, d.w.z. zij verbinden zich niet met water, maar met olien, vetten, honing, room, melk, eigeel, alcohol, tensiden, suiker en zout
  • bestaan uit 100-den stoffen die de werking en geur bepalen

De collectie van OSHADHI is zeer omvangrijk. een deel van de producten kun je in onze webshop bestellen.
Zoek je een product dat niet in de webshop staat? stuur ons dan een mail [email protected], meestal kunnen wij het product gewoon aan je toesturen.