Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 6625-30 Sesam olie bio

6625-30 Sesam olie bio

€5,50
Sesam olie bio koud geperst
1 tot 3 dagen
Beschrijving

Botanische naam: Sesamum indicum

Kwaliteit: 100% zuivere basisolie

Teelt: gecontroleerd biologisch

Geschiktheid: als additief voor levensmiddelen

Plantaardig deel: zaad

Herkomst: Egypte

INCI: sesamolie

OVER DE PLANT

De sesamplant is een van de oudste olieplanten in de menselijke geschiedenis. Hij kan tot 1,20 m hoog worden en heeft witte tot paarse bloemen. Oorspronkelijk komt de plant uit Afrika. Tegenwoordig wordt de plant voornamelijk in het Nabije Oosten gekweekt.

OLIE PRODUCTIE

De kostbare olie wordt verkregen uit de sesamzaadjes. Deze is onder te verdelen in twee soorten: olie van ongebrande en van geroosterde zaden. De eerste is lichtgeel en heeft een milde smaak. Terwijl de laatste donkerbruin van kleur is en een zeer intense nootachtige smaak heeft. De Oshadhi sesamolie is afkomstig van ongebrande zaden.

KENMERKEN

Sesamolie is rijk aan onverzadigde vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, evenals vetbijproducten zoals polyfenolen, fenolen en vitamine E.

De eerste ondersteunen tal van stofwisselingsprocessen in het lichaam. Terwijl de laatste onze cellen beschermen tegen vroegtijdige veroudering omdat ze het vermogen hebben om giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Verder bevordert sesamolie de doorbloeding van de huid en ondersteunt het de droge en gestreste huid. De olie dringt snel en diep in de huid en voorziet de huid van optimaal vocht.

Sesamolie is bij voldoende koele opslag ca. 12 maanden houdbaar.

GEBRUIK

Sesamolie is vooral belangrijk in Ayurveda. Hier wordt het vaak gebruikt als voeding, voor de dagelijkse lichaamsverzorging of als massageolie.

Daarnaast wordt sesamolie gebruikt in de voedingsindustrie voor de productie van margarine, in de cosmetica-industrie als basis voor parfum- en geuroliën, in de landbouw als insecticide en in de farmacie als drager voor medicinale stoffen.

Wij leveren Sesam olie ook in flessen van 500 ml en 1000 ml. Prijs op aanvraag.