Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 6667-30 Teunisbloem olie bio

6667-30 Teunisbloem olie bio

€12,90
Teunisbloem - Evening Primrose olie bio koud geperst
1 tot 3 dagen
Beschrijving

MEER INFORMATIE

Teunisbloemolie-Evening Primrose oil - Nachtkerzen Öl

Botanische naam: Oenothera biennis

Kwaliteit: 100% zuivere basisolie

Teelt: gecontroleerd biologisch

Plantaardig deel: zaad

Herkomst: China

INCI: teunisbloemolie

OVER DE PLANT

De teunisbloem (bot. Oenothera biennis) komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en kwam in de 17e eeuw als sierplant naar Europa. Tegenwoordig groeit het vooral langs bermen, oevers of rivieroevers. Het dankt zijn naam aan de felgele bloemen, die zich bij het invallen van de schemering in hun perfecte schoonheid tonen en een aangename bloemengeur uitstralen. De intens nootachtig-bloemig geurende olie wordt verkregen uit de zaden, die tegenwoordig een vaste plaats innemen in de natuurgeneeskunde.

KENMERKEN

De vette plantaardige olie is rijk aan essentiële vetzuren zoals linolzuur en met name gamma-linoleenzuur. De eerste zorgt voor een intacte huidbarrière en de tweede heeft een ontstekingsremmende werking, wat een positief effect kan hebben op huidproblemen zoals neurodermitis, psoriasis en acne.

Bovendien reguleert gamma-linoleenzuur de aanmaak van vrouwelijke geslachtshormonen en kan het typische symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS) compenseren.

De olie is beperkt houdbaar, moet op een koele, droge plaats worden bewaard en binnen zes maanden na opening worden gebruikt.

GEBRUIK

De koudgeperste teunisbloemolie wordt vooral gebruikt in de huidverzorging van de gevoelige huid, in de gynaecologie bij hormonale onevenwichtigheden en in de keuken als slaolie.

Wij leveren Teunisbloem olie ook in flessen van 100, 200 ml, 500 ml en 1000 ml. Prijs op aanvraag.