Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ultrasone Aroma Diffuser Mistilia

Ultrasone Aroma Diffuser Mistilia

€24,95
Deze draagbare diffuser op basis van ultrasone technologie zorgt voor een koude microverneveling van etherische oliën en/of hydrolaten.
1 tot 3 dagen
Beschrijving

De ultrasone golven ( Hoge trillingsfrequenties ) verdelen het  hydrolaat en/of het water met etherische oliën in miljoenen kleine partikeltjes die als een mist van fijne waterdamp uit de diffuser opstijgen. De heilzame minuscule geurmoleculen worden via de luchtwegen gemakkelijk in het lichaam opgenomen waar ze een weldoend effect hebben op lichaam en geest. Het apparaat werkt op een oplaadbare batterij, op te laden middels USB aansluiting.  De diffuser is heel geschikt om thuis te gebruiken maar ook om mee te nemen naar het werk of op reis.

Geschikt voor ruimtes tot c.a. 15 m2

Diffuser Mistilia is tevens een handige tool om in te zetten tijdens je gezichtsverzorgingsritueel.
Hydrolaten worden d.m.v. diffuser Mistilia verspreid in een zeer fijne, hydraterende en huidverzorgende nevel. Kies een geschikt hydrolaat (of een synergie van hydrolaten) om bijvoorbeeld:
* zonnebrand te verlichten (bv. HYD lavendel, strobloem, pepermunt, citroenmelisse, …)
* scheerirritatie te kalmeren (bv. HYD lavendel, laurier, citroenverbena, sandelhout, …)
* je huid te hydrateren (bv. HYD damastroos, Roomse kamille, wierookhars, …)
* het verwijderen van make-up te vergemakkelijken (bv. HYD damastroos, laurier, Roomse kamille, …)
Wrijf de vochtige nevel zachtjes in de huid en laat het vervolgens verder indrogen.
Voor meer info omtrent geschikte hydrolaten voor het gezicht verwijzen we naar het boek ‘Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids’ van Veerle Waterschoot.

Gebruik

 • Schroef de bovenkap van de diffuser los door een draaibeweging (1/4 slag, tegen de klok in)
 • Vul het reservoir met 10ml water en/of hydrolaat. Voeg vervolgens 1 tot maximum 3 druppels etherische olie toe, afhankelijk van de grootte van de ruimte.
  Sterk aromatische hydrolaten kunnen ook puur, dus zonder toevoeging van etherische oliën, verneveld worden (bv. oranjebloesem, roos, champaca, tijm, …)
 • Plaats de bovenkap terug op de diffuser en zorg ervoor dat deze stevig is vastgedraaid, daarna even goed schudden zodat water/hydrolaat en etherische olie zich vermengen.
 • Schuif de verticale knop naar beneden om de verneveling op te starten. Er schijnt een blauw licht. Na 60 seconden verneveling slaat de diffuser en ook het blauwe licht automatisch uit.
  Een vol reservoir van 10ml is goed voor 8 tot 10 cycli van 60 seconden verneveling.
 • Schuif de verticale knop terug omhoog wanneer je de verneveling wenst te stoppen.
 • Via de meegeleverde usb-kabel kan de batterij van diffuser Mistilia worden opgeladen. Het licht brandt rood tijdens het opladen en gaat uit zodra de batterij, na ongeveer anderhalf uur, volledig is opgeladen. Een opgeladen batterij geeft een vernevelingsduur van 1 uur.

Aandacht

 • Dikke en kleverige oliën zoals bv. EO vetiver, amyris, patchouli enz. kunnen het apparaat verstoppen! Wens je deze etherische oliën te vernevelen, breng ze dan in synergie met lichtere etherische oliën zoals bv. EO sinaasappelschil, citroenschil, …  In geval de diffuser toch zou verstoppen, volg dan de instructie voor onderhoud.
 • Plaats de diffuser op een vlak en vochtafstotend oppervlak.
 • Let erop dat de eruit komende damp niet op andere elektrische apparaten, meubels of wanden is gericht.
 • Plaats de diffuser buiten het bereik van kinderen.

Opmerkingen

 • Gezien deze diffuser naast etherische oliën ook water verdampt, verhoogt het de luchtvochtigheid in de ruimte, wat tevens onze gezondheid ten goede komt.
 • Deze ultrasone aroma diffuser is zeer geschikt voor het vernevelen van Oshadhi hydrolaten. Het vernevelen van hydrolaten geeft een aangename, milde geurverspreiding die in het bijzonder aangewezen is voor kinderen en gevoelige personen. Bijvoorbeeld: hydrolaat van oranjebloesem, roos, jasmijn, (spijk)lavendel, tijm, mirte, melisse, …

Onderhoud

 • Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in een weinig alcohol om de neveluitlaat te reinigen. Ga hierbij zachtjes over de buitenkant van de metalen schijf om eventuele sporen van etherische oliën te verdunnen en te verwijderen.
 • Indien nodig, bij eventuele verstopping, vul dan het reservoir met 3 of 4 druppels alcohol of speciale diffuser reiniger en start de verneveling.
 • Gebruik geen afwasmiddel of enig ander reinigingsmiddel
 • Dompel de diffuser nooit onder in water